Lage rugpijn

Wat is lage rugpijn?

Wat is lage rugpijn? Dit is een veelvoorkomende klacht, waar wij dagelijks mee te maken hebben. Vaak zijn de klachten gemakkelijk op te lossen.

Deze klachten worden onderverdeeld in specifieke en aspecifieke lage rugpijn. Specifieke pijn aan de rug houdt in dat er een specifieke aanwijsbare oorzaak voor de klachten te vinden is, terwijl dit niet zo is bij aspecifieke pijn aan de rug. Aspecifieke pijn is dus lastiger te behandelen.

Afspraak makenBel ons 085 301 15 05

Symptomen van lage rugpijn

Lage rugpijn is te herkennen aan pijn dat zich onderin de rug lokaliseert en soms kan uitstralen naar de bil of benen. Lang zitten of staan kan de klachten verergeren en vandaar is het belangrijk om te blijven bewegen. Ook komt het vaak voor dat de rug stijg aanvoelt, doordat men de rug minder beweegt bij deze klachten. Het bewegen op zichzelf kan namelijk als pijnlijk worden ervaren, terwijl lichte bewegingen ervoor zorgen dat de klachten verminderen.

Wat wij voor u kunnen betekenen

Allereerst zal de fysiotherapeut uitzoeken of het gaat om een ernstige aandoening. Na het uitsluiten hiervan zal de behandeling voornamelijk bestaan uit informatie en advies. Denk hierbij aan hoe u uw dag en werk het beste kunt indelen (niet te lang zitten), hoe u gezond blijft en dat ontspanning erg belangrijk is.

Behandelen bij dé fysiopraktijk in Den Haag

Wij hebben fysiotherapiepraktijken in en rondom heel Den Haag. Onze fysiotherapeuten helpen u graag bij het verhelpen van uw lage rugpijn.

Last van lage rugpijn? Maak een afspraak! Afspraak maken