Manuele therapie

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een behandeling die zich kenmerkt door onderzoek en behandeling aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. Bij veel technieken die worden uitgevoerd tijdens de behandeling worden de handen gebruikt, vandaar de naam ‘manuele therapie’. Het doel van manuele therapie is het beter functioneren van uw gewrichten, waardoor ook uw houding en bewegingen zullen verbeteren.

B&B Healthcare beschikt over een aantal fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in manuele therapie. Door middel van manuele therapie verminderen of verhelpen wij gewrichts- en uitstralingspijn door de wervelkom en mobiliseren wij de rug of andere gewrichten. Hierbij wordt er gekeken naar de manier waarop bewogen wordt en wordt er gezorgd dat de gewrichten weer beter werken. Dit zal resulteren in weer soepel bewegende gewrichten en een afname van de pijn.

Bel ons 085 301 15 05Afspraak maken

Wanneer manuele therapie?

Manuele therapie kan een uitkomst bieden wanneer je pijn hebt aan een gewricht of deze slecht of als je deze slecht kan bewegen. Vaak na een behandeling zijn de effecten van manuele therapie direct zichtbaar. Bewegen gaat makkelijker, de gewrichten kunnen beter functioneren en de pijn neemt af. Door de specialisatie van een manuele therapeut beschikt hij/zij over de vaardigheden om de oorzaak van uw klacht te beoordelen.

 

Een aantal klachten die een manuele therapeut behandelt:

  • Whiplash;
  • Hoge rugklachten;
  • Lage rugklachten;
  • Hoofd- en nekpijn gecombineerd met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom;
  • Duizeligheid die komt door het bewegen van de nek;
  • Hernia;
  • Heupklachten;
  • Frozen shoulder.

Behandeling manuele therapie

Onze manuele therapeuten beschikken over een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kan worden toegepast om de gewrichten beter te laten functioneren en uw houding en bewegingen te verbeteren. Door het toepassen van deze technieken tijdens de behandeling zullen de effecten direct merkbaar zijn. De behandeling vindt plaats in een hiervoor ingerichte praktijkruimte van B&B Healthcare. Naast de behandeling geeft de manuele therapeut goede instructies en adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Vanwege een auto-ongeluk heb ik enorm last gehad van een whiplash. Dankzij fysiotherapeut Jan-Jaap kan ik eindelijk weer de normale handelingen doen, zonder dat ik iedere dag met pijn loop.

— Irene

Vergoeding manuele therapie

De vergoeding van manuele therapie, vanuit de aanvullende verzekering, valt bij de meeste zorgverzekeraars onder de noemer ”fysiotherapie”. Met andere woorden, manuele therapie wordt vrijwel altijd vergoed vanuit het budget voor fysiotherapie.

Volwassenen hebben recht op een vergoeding vanuit het basispakket, als er sprake is van een chronische aandoening met indicatie die staat vermeld op de chronische lijst van pathologieën.

Tarieven

Reguliere fysiotherapie zitting €37,-
Reguliere fysiotherapie zitting €47,-
Geriatrie fysiotherapie zitting €47,-
Intake en onderzoek na screening €47,-
Intake en onderzoek na verwijzing €47,-
Verstrekte verband/ tape/ hulpmiddelen Kostprijs
Langdurige tijdrovende rapporten fysiotherapie €80,-