Handtherapie

Handtherapie bij klachten

Heeft u klachten aan uw hand of pols of kunt u uw handen niet goed bewegen? Dan zorgt dit al snel voor beperkingen in uw dagelijkse leven. Een gespecialiseerde handtherapeut behandelt uw klachten en geeft advies om uw klachten te verhelpen. B&B Healthcare beschikt over meerdere fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in handtherapie.

Ondanks de beperkingen in het dagelijks leven, blijven veel mensen toch een tijdje rond lopen met hun klachten in de hoop dat het vanzelf verdwijnt. Meestal zorgen de juiste oefeningen en het juiste advies van een handfysiotherapeut voor het verhelpen of verlichten van de klachten.

Behandeling en revalidatie handfysiotherapie

Een handfysiotherapeut behandelt uw hand, pols of vingers na bijvoorbeeld een breuk, na overbelasting, bij langdurige of chronische klachten of bij artrose. Ook bij aandoeningen zoals een triggerfinger, een mallet finger of een skiduim kan handtherapie van pas komen om de klachten te verhelpen of te verminderen. Tapetechnieken, manuele therapie, een spalk en thuisoefeningen kunnen bijdragen aan het behalen van het gewenste doel. Dit doel is het vaak het verbeteren van het dagelijks functioneren. Daarnaast is de juiste behandeling en advies van een handfysiotherapeut ook van belang om het dagelijks functioneren te verbeteren.

De duur van de revalidatie is afhankelijk van de ernst van de klacht of blessure. Aan het begin van de revalidatie wordt er sterk geadviseerd om de oefeningen en adviezen van de handfysio op te volgen, omdat hier de meeste winst valt te behalen wat betreft het verbeteren van het dagelijks functioneren. Aan de hand van deze aanpak zal er samen met specifieke kennis van de handfysiotherapeut gewerkt worden aan het gewenste doel binnen een zo kort mogelijke tijd.

Oorzaken van klachten aan de hand, pols of vingers

Vaak ontstaan klachten aan de hand, pols of vingers door overbelasting. We gebruiken onze handen in onze dagelijkse activiteiten dan ook meer dan we denken. In onze handen bevinden zich meer dan 40 pezen en spieren, welke onze bewegingen aansturen tijdens onze activiteiten. Dit gaat samen met onze huid, aderen, zenuwen en botstructuren. Als deze niet optimaal (samen)werken, ontstaan er belemmeringen in het uitvoeren van uw dagelijkse activiteiten met uw hand, pols of vingers. Naast deze belemmeringen zijn er vaak ook pijnklachten in de hand, pols of vingers. Naast overbelasting zijn er ook nog andere oorzaken die een rol spelen. Zoals een ongunstige werkhouding, artrose, kneuzing van het polsgewricht of de vingers of een breuk.