Tekst
Lettertype

Echotherapie

Echotherapie wordt gebruikt voor het vinden van de oorzaak van bepaalde pijnklachten. Dit wordt gedaan aan de hand van geluidsgolven die worden opgevangen via een transducer die over de huid heen en weer wordt bewogen. Hierdoor is het mogelijk om pezen, spieren, slijmbeurzen en banden in beeld te brengen.

Hoe werkt echotherapie?

Tijdens de behandeling van echotherapie wordt er een echokop gebruikt door onze fysiotherapeuten. De fysiotherapeut doet gel op de echokop en haalt deze vervolgens over het lichaamsdeel waar de klachten zich bevinden. U kunt ook meekijken tijdens het onderzoek. Er staat namelijk een scherm naast u, waar het onderzochte lichaamsdeel op te zien is in zwart/wit beeld. Het onderzoek is snel, comfortabel en gemakkelijk. Het duurt maximaal 30 minuten, doet geen pijn en is niet schadelijk voor uw lichaam. Na de behandeling bespreken onze fysiotherapeuten de uitslag en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld.

Bel ons 085 301 15 05Afspraak maken

Bij welke klachten gebruiken wij echotherapie?

Aangezien de behandeling met echotherapie snel, comfortabel en gemakkelijk is, is het op iedereen toe te passen. Er zijn een aantal veelvoorkomende klachten waarbij onze fysiotherapeuten echotherapie inzetten, namelijk bij:

  • Spierblessure
  • Peesblessure
  • Schouderklachten
  • Slijmbeursontsteking
  • Knieklachten
  • Elleboogklachten
  • Enkelklachten
  • Heupklachten

Aanvullende behandeling

Echotherapie wordt grotendeels als aanvullende behandeling toegevoegd aan de huidige behandeling. Door middel van echotherapie kunnen onze fysiotherapeuten onderzoeken wat de oorzaak is van uw pijn en worden pezen, spieren, slijmbeurzen en banden in beeld gebracht. Het brengt de oorzaak van de pijn in kaart maar verhelpt deze pijn niet. Daarom wordt dit vaak gebruikt als aanvullende behandeling waarbij het resultaat zal bijdragen aan het persoonlijke behandelplan.

Karim heeft d.m.v. echotherapie goed in kaart kunnen brengen waar mijn pijn vandaan kwam. Na enkele behandelingen en goede begeleiding ben ik van mijn klachten af!

— Lisa

Vergoeding echografie

Voor een echografisch onderzoek gelden dezelfde vergoeding en tarieven als voor een reguliere fysiotherapie behandeling.

Tarieven

Reguliere fysiotherapie zitting €37,-
Reguliere fysiotherapie zitting €47,-
Geriatrie fysiotherapie zitting €47,-
Intake en onderzoek na screening €47,-
Intake en onderzoek na verwijzing €47,-
Verstrekte verband/ tape/ hulpmiddelen Kostprijs
Langdurige tijdrovende rapporten fysiotherapie €80,-