Fysiotherapie bovenlichaam

Klachten aan het bovenlichaam komen steeds meer voor. Binnen onze praktijken zien wij dan ook veel verschillende klachten aan het bovenlichaam. Een verkeerde houding, een ongeluk of een sportblessure zijn veel voorkomende oorzaken voor klachten aan het bovenlichaam. Klachten in het bovenlichaam worden onderverdeeld in de volgende categorieën:

Bel ons 085 301 15 05Afspraak maken

Behandeling bovenlichaam

Klachten in het bovenlichaam zullen per klacht verschillend behandeld worden. Voor de behandeling vindt er een intakegesprek plaats met één van onze fysiotherapeuten. Tijdens dit gesprek wordt er gekeken waar en waarom u pijn heeft door middel van een lichamelijk onderzoek. Aan de hand hiervan wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. De behandeling bij klachten in het bovenlichaam zijn grotendeels gericht op het trainen van kracht, coördinatie, stabiliteit en de bewegelijkheid van de gewrichten. Bij sommige klachten worden tijdens de behandeling aanvullende behandelingen zoals dry needling of shockwave therapie toegepast.

Veelvoorkomende aandoeningen in het bovenlichaam

In het bovenlichaam kunnen veel aandoeningen voorkomen. In onze praktijken zien wij dan ook dagelijks veel verschillende aandoeningen met bovenlichaam klachten. De meest voorkomende zijn:

Na zo lang thuis te hebben gewerkt, ervaarde ik veel pijn aan mijn onderrug. Na een goede behandeling en advies van Karim kan ik weer klachtenvrij thuiswerken.

— Peter

Werkwijze van B&B Healthcare

Binnen ons team bij B&B Healthcare hanteren wij een gestructureerde werkwijze om uw klachten zo effectief mogelijk te behandelen. Onze werkwijze is onderverdeeld in drie fases, namelijk:

  1. Diagnose
  2. Therapie
  3. Nazorg & preventie

Om een oplossing te vinden voor uw klachten starten wij altijd met een intakegesprek en een lichamelijk onderzoek. Aan de hand van het intakegesprek en het onderzoek wordt een specifiek behandelplan opgesteld voor uw lichaam en klachten. Tijdens de therapie fase wordt het behandelplan toegepast die voor ieder individu anders is. Voor de één is de therapie gericht op kracht en mobiliteit en voor de ander weer op kracht en coördinatie. In de laatste fase vindt de nazorg en preventie plaats. Afhankelijk van uw klacht, pijn of blessure zal u zelfstandig of onder begeleiding van een fysiotherapeut trainen. Voor preventie krijgt uw ook een voorlichting over belemmerende & bevorderende factoren. Ten slotte is er de mogelijkheid voor training van een personal trainer.