Oncologische fysiotherapie

Oncologische fysiotherapie gaat over zowel de mentale, als fysieke gevolgen van kanker. Wij hebben gespecialiseerde deskundigen in huis om u hierbij te helpen. Samen met u behandelen wij de klachten en problemen die ten gevolgen zijn van kanker.

Bel ons 085 301 15 05Afspraak maken

Uit onderzoek blijkt..

Oncologische fysiotherapie is effectief gebleken uit onderzoek. Om klachten en problemen te verminderen is het erg belangrijk om in beweging te blijven. Uit onderzoek blijkt ook dat de kans op overleven stijgt en het aantal risicofactoren van herhaling van kanker vermindert, als u voldoende beweegt.

De meest voorkomende klachten

De klachten kunnen per patiënt verschillen. Kanker veroorzaakt zowel fysieke als mentale klachten. De meest voorkomende klachten die wij in onze praktijken terug zien, zijn:

  • Depressie;
  • Vermoeidheid;
  • Conditieverlies;
  • Spierzwakte;
  • Stijfheid van de gewrichten en spieren.
B&B Healthcare heeft gediplomeerde specialisten in-house voor oncologische fysiotherapie. Afspraak maken

Hoe ziet het behandeltraject eruit?

Samen met onze specialist brengen we uw klachten in kaart om te bepalen welke aanpak het beste bij u past. Het trainingsprogramma zal geheel op maat gemaakt zijn. Wij houden natuurlijk rekening met lopende behandelingen en de daarbij behorende klachten en bijwerkingen.

Wij adviseren om tweemaal per week langs te komen om diverse oefeningen uit te voeren, onder begeleiding van een fysiotherapeut. Hierbij ligt de focus op het verbeteren van de conditie en kracht. Hierdoor verbeteren we de kwaliteit van het leven, zodat u de dagelijkse handelingen beter kunt uitvoeren. Wij houden natuurlijk rekening met uw beweegvoorkeuren.

Vergoeding oncologische fysiotherapie

U zult vast de vraag hebben of oncologische fysiotherapie wordt vergoed vanuit de zorgverzekering. Om deelname aan deze vorm van bewegen vergoed te krijgen, moet u een verwijzing van een specialist hebben. Met een verwijzing van de specialist kan deelname, als chronische indicatie, worden gedeclareerd. Meer informatie over vergoeding van oncologische revalidatie vindt u hier:

Vergoeding oncologische revalidatie

Tarieven

Reguliere fysiotherapie zitting €37,-
Reguliere fysiotherapie zitting €47,-
Geriatrie fysiotherapie zitting €47,-
Intake en onderzoek na screening €47,-
Intake en onderzoek na verwijzing €47,-
Verstrekte verband/ tape/ hulpmiddelen Kostprijs
Langdurige tijdrovende rapporten fysiotherapie €80,-