Achillespeesruptuur

Achillespeesruptuur

De achillespees is een pees die zeer gevoelig is voor sportblessures. Een volledige achillespeesruptuur komt voornamelijk voor onder sporters tussen de 30 en 40 jaar oud. Ook blijkt uit onderzoek dan mannen vaker last hebben van een ruptuur van deze pees dan vrouwen.

Ontstaan achillespeesruptuur

Een ruptuur van de achillespees ontstaat vaak tijdens het sporten waarbij de persoon op een impulsieve manier van richting veranderd en de kuitspier volledig op spanning komt te staan. Dit gebeurt vaak na enige tijd van de activiteit omdat er dan een factor van vermoeidheid bij komt. Zoals bij zweepslag voelt de ruptuur alsof er iemand hard tegen de kuit trapt, dit zorgt ervoor dat de persoon niet direct bewust is van de blessure. Dit word wel bekend na een aantal seconden omdat de functie van de achillespees sterk vermindert.

Behandeling van het achillespeesruptuur

Wilt u een achillespeesruptuur laten behandelen? Voor het behandelen van een achillespees ruptuur kan er gekozen worden voor een chirurgische behandeling of niet chirurgische behandeling. Veelal vindt eerst een gips of spalk periode plaats, waarna zo snel mogelijk wordt gekozen voor fysiotherapie
Bij de behandeling van een achillespees ruptuur kan er gekozen worden voor een chirurgische behandeling of een niet chirurgische behandeling. Over het algemeen komt er zo snel mogelijk gips of spalk voor een lange periode waarna zo snel mogelijk wordt doorverwezen naar de fysio.

Bel ons 085 301 15 05

Fysiotherapie

De fysiotherapeut gaat zorgvuldig te werk met als doel de kracht in de kuitspier geleidelijk weer op te bouwen en een normaal looppatroon terug te krijgen. Afhankelijk van de doelen van de patiënt kan er worden gewerkt naar de opbouw van een hobby of sport.