Golfarm

Wat is een golfarm?

Een golfarm ook wel bekend als een golf ellenboog aan de spieren in de pols en vingers. Een irritatie in de pols en vinger buigers is de oorzaak en de reden dat je pijn bij de ellenboog voelt is omdat de spieren van de hand en vingers aanhechten aan de binnenkant van de ellenboog. Deze spieren zorgen voor alledaagse handelingen zoals het grijpen of vasthouden van voorwerpen en het buigen van de pols. De duim is wel uniek zo hebben de spieren van de vingers en pols geen functie over de duim. De klachten ontstaan vaak na overbelasting van de pees in de ellenboog. de overbelasting vind zijn oorzaak in het niet genoeg rusten tussen handelingen waarbij de pees veel word gebruikt. Hierdoor neemt de pijn geleidelijk toe en kan langdurige overbelasting ervoor zorgen dat de pees gaat opzetten. De pezen zijn kwetsbaar in omvang zo verliest een pees zijn rekbaarheid en word deze zwakker.

Wat zijn de symptomen van een golfarm?

Bij de aandoening golfarm is er pijn in de ellenboog en dat kan voor veel irritatie zorgen, zo kan de pijn uitstralen naar de onderarm en pols. Hierbij worden de normaalste taken lastig zo ervaart u klachten bij:

• Het buigen van de pols
• Dichtknijpen van de hand
• Optillen van objecten
• Het vastgrijpen van voorwerpen

deze bewegingen zijn met namen pijnlijk wanneer er veel druk en weerstand is tegen de pees.

Wat zijn de oorzaken van een golfarm?

Veel mensen denken dat de oorzaak van golfarm komt van het beoefenen van een sport zoals golf. Dit is hoeft echter niet zo te zijn, zo kan elke handeling waarbij langdurig druk word gelegd op de polsen en vingers deze aandoening teweeg brengen. Mensen die vaker dingen moeten tillen ervaren vaak klachten en hen die veel klimmen zoals boulderen. Omdat deze handelingen veel rotatie en inspanning vereist van de pols en vingers. Zo hebben mensen die vaak klimmen voor langere tijd hun gehele lichaamsgewicht vast met enkel de vingers.

Toch komt de naam golfarm wel degelijk van het golfen omdat bij deze sport veel inspanning word gevraagd van de pols en vinger. Zo zijn bij beide handen een geode stevige grip belangrijk en tijdens de zwaai ontstaat rotatie en veel inspanning in de pols, met name de achterste arm ervaart veel inspanning. Ook andere sporten die veel inspanning vereisen van de pols hebben een hoger risico voor het ontwikkelen van de aandoening zoals:

• Tennissers
• Speerwerpers
• Kogelslingeren
• Badminton

Behandeling van een golfarm?

Het belangrijkste bij het behandelen van golfarm is het weefsel in de ellenboog rust te geven. Deze is vaak ontstoken en handelingen kunnen deze doen verergeren. Daarom is het soms nodig om handelingen die pijnlijk zijn te staken. Onze fysiotherapeuten kunnen door middel van bepaalde technieken ervoor zorgen dat de druk in de pees afneemt, het is wel belangrijk dat wanneer de klachten verminderen er wel oefeningen worden gedaan om de ellenboog weer aan te sterken. Zo kan wanneer je geheel klachtvrij bent weer verder met de eerder gestaakte handelingen.

Bel ons 085 301 15 05