Houdingsproblematiek

Houdingsproblematiek, wat is dat?

Wat is houdingsproblematiek? Dit bestaat uit 2 soorten problematiek. Namelijk uit aangeboren problematiek en uit niet aangeboren problematiek. Niet aangeboren problematiek is vaak te wijten aan een passieve levensstijl en aangeboren problematiek wordt vaak veroorzaakt door Scoliose (S bocht in de rug).

Aangeboren houdingsproblematiek

Een aangeboren orthopedische aandoening komt maar in sommige gevallen voor. De meest voorkomende aangeboren aandoeningen hiervan zijn een kromme rug (hyper kyfose) en een bocht in de rug (scoliose). Via een röntgenfoto kan er worden geconstateerd of er daadwerkelijk sprake is van aangeboren problematiek van de houding.

Niet aangeboren houdingsproblematiek

Vaak is niet aangeboren houdingsproblematiek te wijten aan een te passieve levensstijl. Denk hierbij aan een gebrek aan bewegen, langdurig zitten en langdurige belasting in een verkeerde houding.

Klachten

Bij houdingsproblemen kunnen de volgende klachten worden ervaren:

  • Stijfheid
  • Krachtsverlies
  • Pijn

Wanneer deze klachten worden ervaren, kan het zo zijn dat u anders gaat bewegen om deze klachten te voorkomen/verminderen. Hierdoor kan er een disbalans ontstaan tussen de gewrichten en spieren. Dit kan er voor zorgen dat uw dagelijkse leven beïnvloed wordt en uw bewegelijkheid beperkt zal worden door houdingsproblemen.

Fysiotherapie bij problemen met uw houding

Houdingsproblematiek laten behandelen? Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van patiënten met houdingsproblemen. Door middel van passende oefeningstherapie kan de disbalans weer meer onder controle komen.

Last van problematiek van uw houding? Maak hier direct uw afspraak. Afspraak maken