Tenniselleboog

Wat is een tenniselleboog?

Een tenniselleboog is een ontsteking van de pees die de ellenboog verbind aan de onderarm en bovenarm. Het is ook bekend onder de naam tennisarm. Deze aandoening zorgt voor pijn aan de buitenkant van de ellenboog maar de pijn kan zelfs optreden in de onderarm en pols. Deze aandoening zorgt ervoor dat alledaagse bezigheden een stuk moeilijker word.

Symptomen

Een tenniselleboog heeft vaak een duidelijk symptoom en dat is pijn aan de buitenkant van de ellenboog. Vooral bij het strekken en buigen van de arm dit omdat dan veel inspanning word gevraagd van de pees. Ook dingen vastpakken kan pijnlijk zijn omdat dat ook weer druk legt op de pees.

Oorzaken van een tenniselleboog

Overbelasting is de voornaamste oorzaak van deze blessure. Bij een teveel aan draaien van de onderarm ontstaat vaak deze overbelasting. Door deze overtollig herhaaldelijke beweging raakt de pees ontstoken in de ellenboog. Een overbelasting gebeurt minder vaak tijdens het sporten dan men denkt maar juist tijdens werkzaamheden waarbij de onderarm veel bewegingen moet maken zoals schilderen en metselen.

Tenniselleboog en fysiotherapie

Behandeling van tenniselleboog komt vaak in de vorm van oefentherapie. Op deze manier zorgen we voor een stappenplan waarbij we op een klachtvrije manier toch de pees kunnen stimuleren zodat er geen krachtverlies ontstaat en de pees uiteindelijk geneest.

Bel ons 085 301 15 05