Tekst
Lettertype

Fysiotherapie onderlichaam

Ons onderlichaam heeft als doel de voortbeweging te stimuleren en meer steun te bieden. Binnen onze praktijken zien wij veel verschillende klachten in het onderlichaam. Dit kan als zeer vervelend worden ervaren en zal door middel van fysiotherapie verholpen kunnen worden. Klachten in het onderlichaam worden onderverdeeld in de volgende categorieën:

  • Heup;
  • Bovenbeen;
  • Knie;
  • Onderbeen;
  • Enkel;
  • Voet.
Bel ons 085 301 15 05Afspraak maken

Behandeling onderlichaam

De behandeling voor klachten aan het onderlichaam worden per klacht verschillend behandeld. De behandeling van klachten in het onderlichaam zal voortvloeien uit een intakegesprek in combinatie met een lichamelijk onderzoek. De behandeling bij klachten in het onderlichaam zijn grotendeels gericht op het trainen van kracht, coördinatie, stabiliteit en de bewegelijkheid van gewrichten.
Bij sommige klachten worden tijdens de behandeling aanvullende behandelingen zoals dry needling of shockwave therapie toegepast om tot het beste resultaat te komen.

Veelvoorkomende aandoeningen in het onderlichaam

Er zijn talloze aandoeningen die voorkomen in het onderlichaam. In onze praktijken zien wij dan ook dagelijks veel verschillende aandoeningen met klachten in het onderlichaam. De meest voorkomende zijn:

Dankzij Jordy kon ik eindelijk na enkele maanden weer op het veld staan, na een gescheurde meniscus. Hij heeft mij erg goed begeleid en hield goed rekening met mijn pijn en grenzen.

— Melissa

Onze werkwijze

In onze praktijk zien wij veel patiënten met klachten in het onderlichaam. Deze klachten kunnen bijvoorbeeld ontstaan zijn door een sportblessure, een verkeerde beweging of door slijtage. Om deze klachten te verhelpen hanteren wij binnen ons team bij B&B Healthcare een gestructureerde werkwijze. Onze werkwijze is onderverdeeld in drie fases, namelijk:

  1. Diagnose
  2. Therapie
  3. Nazorg & preventie

Om een oplossing te vinden voor uw klachten starten wij altijd met een intakegesprek en een lichamelijk onderzoek. Aan de hand van het intakegesprek en het onderzoek wordt een specifiek behandelplan opgesteld voor uw lichaam en klachten. Tijdens de therapie fase wordt het individuele behandelplan toegepast. Meestal ligt de focus hierbij op kracht, mobiliteit en coördinatie. In de laatste fase vindt de nazorg en preventie plaats. Afhankelijk van uw klacht, pijn of blessure zal u zelfstandig of onder begeleiding van een fysiotherapeut trainen. Voor preventie krijgt uw ook een voorlichting over belemmerende & bevorderende factoren. Ten slotte is er de mogelijkheid voor training van een personal trainer.